Over mij

Ellen Weijers-Bos

Geboren in het midden van het land, op 11 januari 1979 een dag met veel sneeuw en hectiek. Het derde kind in een gezin met nog 2 oudere broers. En eindelijk naar wens van mijn ouders een meisje. Met veel onrust, ongeduld en drukte zag ik het levenslicht in de nacht.

Er werd op mij gewacht al drie weken eerder zou ik moeten zijn gekomen, weeën op wekkers het gevolg, ik moest eruit. Vader was tijdens de bevalling met de twee andere kinderen bezig. en als ik niet zou komen zou vader weer vertrokken zijn voor werk. Toen het eenmaal zover was dat ik eruit wilde komen moest ik wachten want de arts was er nog niet. Ik werd ingehouden. Met diverse gevolgen van dien. De bonding was oppervlakkig. Dit werd me door het volgen van een opleiding duidelijk wat voor invloed het op mijn leven had. Dat deze geboorte de poort van hoe ik hier binnen ben gekomen mij heeft gevormd in goede en kwade zin, heeft mij  doen beseffen dat ik anders wilde.

Nadat ik voor de tweede keer moeder werd in 2004 kwam ik in contact met opleidingen die mij spiritueel, emotioneel, fysiek en mentaal hebben doen groeien en opende deuren voor mij. 
Doordat ik leerde wat en hoe deze processen werken en door aan mezelf te werken loste ik problematieken op en heelde ik op een natuurlijke en energetische wijze mijzelf en mijn kinderen. Het contact met mijn partner versterkte ook en samen als gezin groeiden we. We heelde de geboortes van onze twee oudste kinderen door het opnieuw in een warmwaterbad te beleven. We werden daarin uiteraard begeleid. 

In de opleiding leerde ik mijn gevoelens kennen, het doorbreken van patronen , eerlijk naar mezelf kijkend en zo ging ik door. In 2006 werd ons derde kind geboren een dochter. Met veel meer bewust zijn ging ik de zwangerschap en het geboorte geven in. Gevolg, een prettige en rustige thuisbevalling op mijn eigen manier.
In deze periode openbaarde mij om contact te leggen met mijn overleden voorouders en met engelen. Ik zag nog voordat mijn dochter in mijn buik zat het beeld van mijn oma die een kindje in haar hand had en zei ,je krijgt een kindje, ze komt naar je toe. Ik kon het proces volgen en binnen drie weken was ik zwanger. Ik leerde vertrouwen te hebben op mijn gevoel. De kwaliteiten van mijn voorouders ontdekte ik. Er kwam meer bewustzijn op mijn gave om contact te leggen met de andere wereld als wij geen lichaam hebben.

Een paar jaar nog voor de komst van onze 4de kind was er al contact. We hebben met elkaar gecommuniceerd en er werden afspraken gemaakt. Ik had tijd nodig voor mezelf. Ik had last van een trauma en ben hier doorheen gegaan, opgelost wat ik wilde aanpakken,  Het vroeg om door te zetten. In deze periode maakte we de overstap door te verhuizen van Julianadorp naar Drenthe. 

Op de meest krachtige en romantische plek in Egypte is ons 4de kind geïncarneerd. Een hele bewuste ziel met veel geduld en rust. Hij heeft mij vertrouwen gegeven,  De bevalling is op mijn eigen manier gegaan en het is een hele prettige water bevalling geweest! Ik wist van te voren dat hij op 12 augustus geboren zou worden, dat gebeurde ook. Het water heeft mij lichamelijk enorm geholpen. In de tijd dat hij bij ons in het gezin is, heeft hij mij geleerd om nog meer te ontspannen ,me niet druk te maken en te vertrouwen op mezelf. In het nu te leven en nog meer te genieten!

Vanaf 2013 tot op heden ben ik me door gaan ontwikkelen. De kennis die ik heb opgedaan van de opleidingen en van mijn kinderen( die mijn grootste leraren zijn) breng ik in de praktijk. De stap die ik nu heb gemaakt is om die kennis die ik heb opgedaan door te geven en in te zetten voor wie dat nodig heeft. Het betekend dat wat ik vanaf mijn geboorte heb ingehouden nu naar buiten breng. Dat ik er voor uit mag komen met wat ik voel en hier helemaal op aarde aanwezig ben. Aanwezig zijn, heel eenvoudig en compleet.

Ik heb inmiddels gevonden wat ik nodig heb om goed bij mezelf te kunnen zijn en te leren goed verbonden te zijn met mezelf en de aarde. Dit is mijn basis en van daaruit kan ik werken. Mensen begeleiden weer in verbinding met zichzelf te zijn en wat niet bij je hoort ,bewust te worden en los te laten. Ik ben een mens van de praktijk. Ik ben daar in onderwezen en dat gaat zijn weg verder vervolgen. Nu gaat de praktijkruimte open op 31 Jan 2020 en heb ik een eigen plek om mensen te mogen ontvangen? Ik volg mijn creatieve hart en luister naar de ingevingen van mijn helpers, samen in verbondenheid gaan we dit avontuur aan.

O ja en dit wil ik je ook graag nog delen, (mijn innerlijk kind aan het woord). Ritmische gym heb ik jaren gespeeld, Ik deed het na in mijn slaapkamer, op het gras in de tuin, ik was de juf riep alle namen op van de onzichtbare kinderen die erop mijn lijstje stonden, ik speelde de dans juf  van een bejaarden tehuis in de eindmusical van groep 8. Dans en muziek is voor mij en vele anderen en fantastische en oneindige bron van inspiratie, gevoel en emotie.  In 2008 zijn wij  begonnen met het geven van Shamanic- Trancedance workshops.  Wil je daarover meer te weten komen? Klik dan verder naar www.shamanic-trancedance.nl voor meer info.  

Mijn dankbaarheid gaat uit naar de leraren, sjamanen en begeleiders die mij verder hebben geholpen en waar ik kracht, kennis en inspiratie uit heb gehaald. Dat zijn onder andere Lutske keesman, Eric v/d linden, kitty Haccou, Jose Eldik, Maarten Oversier, Anna Touw-Smit, Nati Visser, Nopaltzin, Ahamkara, Dancing Thunder, Orna Ralston, Wai Turoa, Dave Hegglun en Elliot Riveira. Tevens bedank ik mijn ouders die mij op deze wereld hebben gezet. Zonder jullie was ik niet wie ik nu ben. 

Mijn grootste liefdespartner Jacco bedankt voor alle jaren dat we samen zijn! Je bent voor mij de liefste man met een gouden hart, mijn partner mijn maatje.
Jacco is ook de DJ van de Shamanic-Trancedance workshops en hij heeft deze website met trots voor mij gemaakt.