Over mij

Ellen Weijers-Bos

Geboren in het midden van het land, op 11 januari 1979 een dag met veel sneeuw en hectiek. Het derde kind in een gezin met nog 2 oudere broers. En eindelijk naar wens van mijn ouders een meisje. Met veel onrust, ongeduld en drukte zag ik het levenslicht in de nacht.

Er werd op mij gewacht al drie weken eerder zou ik moeten zijn gekomen, weeën op wekkers het gevolg. Ik moest eruit.  Toen het eenmaal zover was dat ik eruit zou komen moest ik wachten want de arts was er nog niet. Ik werd ingehouden. Met diverse gevolgen van dien.  Dat deze geboorte de poort van hoe ik hier binnen ben gekomen mij heeft gevormd, heeft mij  doen beseffen dat ik sommige dingen anders wilde. Door intensieve opleidingstrajecten werd het me steeds meer duidelijk wat voor impact dit op mijn leven en de geboortes van mijn kinderen had.

Nadat ik voor de tweede keer moeder werd in 2004 kwam ik in contact met opleidingen die mij spiritueel, emotioneel, fysiek en mentaal hebben doen groeien en opende deuren voor mij. 
Doordat ik leerde wat en hoe deze processen werken en door aan mezelf te werken loste ik problematieken op en heelde ik op een natuurlijke en energetische wijze mijzelf en mijn kinderen. Het contact met mijn partner versterkte ook en samen als gezin groeiden we. We heelde de geboortes van onze twee oudste kinderen door het opnieuw in een warmwaterbad te beleven. We werden daarin zorgvuldig begeleid. 

In de opleiding leerde ik mijn gevoelens kennen, het doorbreken van patronen , eerlijk naar mezelf kijkend en zo ging ik door. In 2006 werd ons derde kind geboren een dochter. Met veel meer bewust zijn ging ik de zwangerschap en het geboorte geven in. Gevolg, een prettige en rustige thuisbevalling op mijn eigen manier.
In deze periode openbaarde mij om contact te leggen met mijn overleden voorouders en met engelen. Ik zag nog voordat mijn dochter in mijn buik zat het beeld van mijn oma die een kindje in haar hand had en zei ,je krijgt een kindje, ze komt naar je toe. Ik kon het proces volgen. Na drie weken was er een positieve zwangerschapstest.
Ik leerde vertrouwen te hebben op mijn gevoel. De kwaliteiten van mijn voorouders ontdekte ik. Er kwam meer bewustzijn op mijn gave om contact te leggen met de wereld als wij geen lichaam hebben.

In de tussen tijd zijn we verhuisd van Noord Holland naar Drenthe voor de mooie natuur hier met de bossen en de ruimte. in deze jaren volgde ook een bijzonder contact met ons 4de kind.

Op de meest krachtige en romantische plek in Egypte is ons 4de kind geïncarneerd. Een hele bewuste ziel met veel geduld en rust. Hij heeft mij vertrouwen gegeven,  De bevalling is op mijn eigen manier gegaan en het is een hele prettige water bevalling thuis geweest! De dag waarop ik vermoedde dat hij geboren zou worden gebeurde ook. Het water heeft mij lichamelijk enorm geholpen. In de tijd dat hij bij ons in het gezin is, heeft hij mij geleerd om nog meer te ontspannen ,me niet druk te maken en te vertrouwen op mezelf. In het nu te leven en nog meer te genieten!

Vanaf 2013 tot op heden ben ik me door gaan ontwikkelen. De kennis die ik heb opgedaan van de opleidingen en van mijn kinderen( die mijn grootste leraren zijn) breng ik in de praktijk. De stap die ik nu heb gemaakt is om die kennis die ik heb opgedaan door te geven en in te zetten voor wie dat nodig heeft.  Aanwezig zijn, heel eenvoudig en compleet.

 

O ja en dit wil ik je ook graag nog delen, (mijn innerlijk kind aan het woord). Ritmische gym heb ik jaren gespeeld, Ik deed het na in mijn slaapkamer, op het gras in de tuin, ik was de juf riep alle namen op van de gefantaseerde kinderen die erop mijn lijstje stonden, ik speelde de dans juf  van een bejaarden tehuis in de eindmusical van groep 8. Dans en muziek is voor mij en vele anderen en fantastische en oneindige bron van inspiratie, gevoel en emotie.  In 2008 zijn wij  begonnen met het geven van Shamanic- Trancedance workshops. 

Mijn dankbaarheid gaat uit naar de leraren, sjamanen en begeleiders die mij verder hebben geholpen en waar ik kracht, kennis en inspiratie uit heb gehaald. Dat zijn onder andere Lutske keesman, Eric v/d linden, kitty Haccou, Jose Eldik, Maarten Oversier, Anna Touw-Smit, Nati Visser, Nopaltzin, Ahamkara, Dancing Thunder, Orna Ralston, Wai Turoa, Dave Hegglun en Elliot Riveira. Tevens bedank ik mijn ouders die mij op deze wereld hebben gezet. Zonder jullie was ik niet wie ik nu ben. 

Jacco heeft deze website met veel enthousiasme en creatie gemaakt. https://www.websitemakeninstijl.nl/
Hij is DJ en creator van de Shamanic-Trancedance workshops die we samen geven. 
Ik mag mijzelf de vrouw van Jacco noemen, we zijn vanaf 1998 gelukkig samen!