Waar leid angst wel en niet naartoe?

Angst kan je beschermen maar ook weerhouden.  Het pad waar je zo graag naartoe wilt daar kunnen beren op de weg gezet worden.
Die je van alles wijs maken dat het niet kan, het te mooi is om waar te zijn enz.

Zo heb ik geprobeerd om deze sjamaan Ahamkara in ‘t Oogappeltje uit te nodigen. Ik heb in december geprobeerd hem aan de telefoon te krijgen, hij verbleef zo dichtbij mijn woonplaats, maar toch was het niet gelukt en heb ik toen niet echt door gezet. Ik bedacht dat mijn engelse taal niet goed genoeg zou zijn en dat hij niet op mij zit te wachten. Dat komt weer terug als een rode draad in mijn leven. Inmiddels weet ik dat deze oorsprong bij mijn geboorte tot stand is gekomen, waarbij er geen goede zorg was voor mij en mijn moeder, het was veel te druk in het ziekenhuis er was geen tijd.

Ahamkara die het pad loopt van de Siberische sjamaan is hier op onze woonplek toen wij hier net woonde geweest, hij kwam toen helemaal met het openbaar vervoer en kwam hier samen met Jacco om zijn drum cd op te nemen. Deze unieke cd kan je op mijn website vinden. Als je een intentie hebt om iets heel graag te doen dan doe je er alles aan om het voor elkaar te krijgen. Bij mij voel ik dan een angst opkomen en trek ik me terug, ook een oorsprong vanuit mijn geboorte, ik mocht eruit maar mijn moeder hield me in omdat er nog geen arts was. Ik kan deze angsten doorbreken door me niet in te houden en mezelf doorgang te geven om te ondernemen waar ik blij van word! Goed voor mezelf te zorgen en te vragen om hulp. Voor mezelf opkomen noemen ze dat.
Tijd om door te zetten wat gemanifesteerd wilt worden! Mijn intentie scherp stellen en mooie bijeenkomsten organiseren!

Mijn oudste zoon vertelde mij en mooi verhaal over een ondernemer die zijn prijs zo laag had in verhouding dat het te laag zou zijn. Dat je als consument dacht dat kan niet lang meer duren tot hij zijn deuren zou moeten sluiten, de mensen zeiden ik zou maar gauw gaan voordat dit concept verdwijnt. Dus de toestroom was enorm groot en dat maakte dat het groeide en groeide tot nu zelfs beste all in pretpark van het land.

Ik trek dit verhaal naar mijn eigen praktijk, mijn intentie is kleine en intieme groepjes die samen een mooie ontspannen ontwikkeling door maken met o.a. prachtige gastsprekers voor een betaalbare prijs-kwaliteit verhouding.
Die bij zichzelf een ware verlichting in hun leven ervaren omdat ze bij zichzelf thuis komen.
Het oude leven achter zich laten en zich met het leven verbinden die ze graag wensen, het nieuwe!
Welkom nieuw leven, nieuwe wereld, nieuwe mogelijkheden!
Hoe ziet het er voor jouw uit? Deze oefening die je kan helpen om een nieuwe toekomst voor jezelf scherp te stellen, deel ik graag met je.
Het is  opgenomen door Ahamkara.

http://https://www.youtube.com/watch?v=_mmUnhJNNaI

 

Zou angst je ook van dienst kunnen zijn? Zou het je kunnen steunen in het pad wat je loopt?  Zou het je waakzaam kunnen maken voor onnodig leed?

 Een veilige setting creëren is van groot belang om de onveiligheid van het leren toe te laten. Het confronteert je om angst aan te gaan.
Vooral het nieuwe of verandering aan te durven gaan hebben we veiligheid nodig.

 

In mijn praktijk en de dansworkshops die ik geef ligt mijn zorg altijd op een veilige setting en we van daaruit verder kunnen groeien en leren van onszelf en de ander.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

p.s. Dit is tevens een verandering die ik aan ga om blog berichten te schrijven, ik omarm mijn angst hierin om het er te mogen laten zijn.